APOTEKA LAURUS
KORPA

ČAJ BELI SLEZ KOREN 50G

Čaj Beli Slez Koren 50G

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

ČAJ BELI SLEZ KOREN 50G
"Čaj od korena belog sleza

Latinski naziv i familija: Althaea officinalis L. (Malvaceae)

Opis: Koren je debeo, razgranat, gusto prekriven mekim, belim dlakama. Stabljika je uspravna, a listovi trouglasti, plitko urezani, gusto pokriveni sjajnim dlakma. Cvetovi su pojedinačni ili u kratkim grozdovima. Listići spoljne čašice su dlakavi i šiljati, čašični listići su jajasti, a krunični listići su trouglasti, svetloružičasti ili beli. Raste u umerenom pojasu Evroazije, po vlažnim livadama, pored reka, na obodima poplavnih šuma.

Kao lekoviti deo biljke koristi se: Osušen koren (Althaeae radix) ili list (Althaeae folium)

Hemijski sastav: Koren belog sleza sadrži sluzi, asparagin, kalcijum oksalat, pektine, skrob, tanin, fenolne kiseline

Upotreba: Aktivni sastojci belog sleza povoljno utiču na smirenje kašlja. Koristi se i za oblaganje nadražene kože i sluzokože disajnih organa i organa za varenje, i kao sastojak čajnih mešavina kod upala mokraćnih puteva

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima: Neželjeni efekti nisu poznati. U slučaju istovremene upotrebe sintetskih lekova, sluzi iz belog sleza mogu umanjiti njihovu resorpciju.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu supenu kašiku iseckanog korena preliti sa 200 ml predhodno prokuvane i ohlađene vode i uz povremeno mućkanje ostaviti 30-60 minuta a zatim procediti kroz tanak sloj pamuka. Više puta dnevno piti pripremljeni napitak po želji zaslađen medom.

Deci davati po jednu kašiku mlakog čaja na svaka dva sata.

Pakovanje : 50g

Proizvođač: Institut “dr Josif Pančić”

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

* Cene važe samo za online kupovinu i cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati.

491,28 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 1382
  • * cene važe samo za online kupovinu i cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati: